2018-12-01 13:06:18• hírek • Nagy Tímea

2018 ünnepi fényei: százak számoltak vissza együtt, pénteken felkapcsolták a díszkivilágítást

Idén sem maradhatott el a karácsonyi díszkivilágítás. Az adventi várakozást évről évre szebb és szebb fényparádéval dobja fel a polgármesteri hivatal.

A korzón kicsivel este hét előtt már százak várakoztak, főképp kisgyermekes családok. Az ünnepi eseménysorozat részeként hirdették meg város szerte a központi díszkivilágítás felkapcsolását, melyet november 30-a, péntek estére időzítettek.

 

A Nagyparkban felállított karácsonyfa körül gyülekezett a város apraja nagyja és együtt számoltak vissza, megkoronázva az izgatott várakozást. 5, 4, 3, 2, 1 és semmi: a tömeg meglepetten mocorgott. Pár pillanat múlva egyszerre fényárba borult a park és az egész környék. Csodás színekben díszelgett az egykori Pannónia hotel is, fesztív fényfestéssel keltették életre az egykor büszke épületegyüttest.

 

A villanykapcsolót Kereskényi Gábor nyomta meg, de nem hiányozhatott az ünnepségről Ella Bella, Caravana Anima és a manók sem. A lelkes üdvrivalgás és csodálkozás után a tömeg békésen haladt a parkon keresztül az Újközpont felé. A népes csoportot Cserey Csaba és barátai vezették hangos dobszó kíséretében.

 

A Coposu sétány fái is csillogó fényárba öltözött. Az árusok közül néhányan, valamint az édességes és a kürtőskalácsos pultok tárt karokkal fogadták a kíváncsiskodókat. A gödörben műsorral fogadták a kisebbeket, a nagyobbak pedig a karácsonyi figurákkal és az égősorból  alkotott évszámmal fényképezkedtek.

 

Az ünnepi fényár egészen januárig várja a csodálni vágyókat. Az alábbiakban megtekintheti a polgármesteri hivatal képeit az eseményről, és a Szatmár.ro videófelvételét.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: